Timelapse

Dat is de manier om een proces dat lang duurt kort en krachtig in beeld te brengen. Bekijk onze timelapse pagina en bij vragen kunt u altijd contact opnemen met FRP Production.

Klinkt allemaal heel leuk

Maar wat is een timelapse?

Interval

Een timelapse is een fotografische techniek waarbij er met een vast bepaalde interval foto’s worden genomen van een standpunt. De bepaalde snelheid van de interval is volledig afhankelijk van de duur van het proces dat u in beeld wilt brengen.

Fotoreeks

Bij een timelapse worden dus heel veel foto’s genomen, hierbij moet u ongeveer denken aan duizenden foto’s. Deze grote foto reeks wordt hierna omgezet in een video. 

Bewerking

Wanneer een project is afgerond gaan wij aan de slag met het bewerking van de grote hoeveelheid foto’s. Hierbij gaan wij de lichtverschillen beperken en de juiste fragmenten bepalen om ervoor te zorgen dat de foto’s vloeiend in elkaar overlopen.

Kleine Selectie

Het eerste project vindt plaats in Hoorn in opdracht van PLS Audio. Hier werd onze camera iedere week verplaatst naar het naastliggende gebouw. Deze video bestaat dan ook uit vier verschillende timelapse opnames!

Deze video is gemaakt in opdracht van de Delftse Poort en werd gecreëerd tijdens de coronaperiode, als een steuntje in de rug om te laten zien dat men binnenkort weer van het prachtige uitzicht mag gaan genieten.

Het laatste project is in opdracht van Impex Staal, dit duurde zo’n negen maanden. In deze video is te zien hoe vanuit twee verschillende posities de sloop van het oude pand en de bouw van het nieuwe pand in beeld wordt gebracht. Dit alles wordt afgewisseld met dronebeelden die zorgen voor extra dimensie in de uiteindelijke timelapse video.

Wij nemen het werk uit handen

Wanneer u een timelapse video opdracht aan FRP Production uitbesteedt, nemen wij al het werk wat erbij komt kijken volledig uit handen. Wij denken met u mee om zo uw visie tot stand te brengen en leveren een totaalpakket waar u zelf geen omkijken meer naar heeft. Wij regelen de plaatsing van de camera, uiteraard wanneer dit u schikt. Indien gewenst kan dit ook samen geregeld worden. Na afloop van het project krijgt u van ons een video waarin het volledige project in beeld is gebracht. Mocht u nog extra wensen hebben dan kunt u dat altijd met ons bespreken.

FastNed

Langs de A17 ter hoogte van Klundert werd een nieuw laadstation gebouwd van het snellaadbedrijf FastNed. Deze timelapse is gecreëerd met de nieuwste timelapse technieken. Daarnaast worden deze fotofragmenten afgewisseld met zeer dynamische dronebeelden, dit maakt deze video zeker de moeite waard om naar te kijken!

Zelfs meerdere jaren

De Ruime Mogelijkheden

De veelzijdigheid van een timelapse video is erg groot, of het nu gaat om een tijdsduur van enkele dagen of jaren. Om u een kleine indruk te geven van de mogelijkheden voor het creëren van een timelapse video hebben wij hieronder een selectie gemaakt op basis van verschillende tijdsduren waarin de timelapse video’s zijn gemaakt. 

Timelapse 2.0

Verbeterde techniek, meer focus op project, minder lichtverschil!

Wij streven ernaar om altijd onze technieken door te ontwikkelen. Alle projecten die gestart zijn in 2021 worden volgens de beste huidige technieken gemaakt. Hierdoor is er minder afleiding door lichtflikkering en zo creëren we naadloze, rustgevende overgangen door gebruikmaking van de beste instellingstechnieken.

Paleis het loo

Vernieuwing en verbouwing bij Paleis Het Loo. Dit project is gestart in januari 2018. Wij registeren met een timelapse camera circa 3/4 jaar de werkzaamheden die bij het prachtige paleis worden uitgevoerd. Elke maand levert FRP Production een timelapse update af.

Vanwege succes een maand verlengd!

Gratis drone opnames bij een nieuw timelapse project

Nieuwe projecten afgesloten in de gehele maanden oktober en november krijgen gratis drone opnames erbij, mits de locatie het toe staat.

Centraal Station

In opdracht van het reclamebureau The Crazy Ones hebben wij het fraaie Station Rotterdam Centraal in beeld gebracht voor een periode van 24 uur. Het doel van dit project was om de constante dynamiek die hier plaatsvindt weer te geven.

Waar wacht u nog op?

Vul hieronder het contactformulier in en wij nemen binnen 24 uur contact met u op!

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Type hier uw aanvraag of informatie die u wenst te krijgen.